Chat with us, powered by LiveChat

Tietojen palautus serveriltä – tiedostojen pelastus Raid-serveriltä

Ahlberg data palauttaa datan kaatuneelta serveriltäsi.
Ahlberg data palauttaa tiedostosi kaatuneelta serveriltä toimivassa muodossa.

RAID-serverin tiedonpalautus on vaikeimpia tiedonpalautustöitä, etenkin jos serveri koostuu useammasta yhdessä toimivasta levystä.

Ahlberg datalla on pitkä kokemus serverien tiedonpalautuksista. Voimme palauttaa dataa kaikentyyppisiltä RAID-konfiguraatioilta. Pidämme huolen, että saat tiedostosi takaisin toimivina.

Serveri voidaan rakentaa monella eri tavalla, riippuen käyttäjän tarpeista.
Erilaiset Raid-konfiguraatiot kuvattuna.

Yleisimmät RAID-järjestelmät ovat RAID 0, RAID 1 ja RAID 5. On myös olemassa eräs variantti, jota kutsutaan nimellä RAID 10 – tämä on RAID 0:n ja RAID 1:n yhdistelmä. Mikäli käytössä on RAID 0 tai RAID 5, ei millään levyllä ole kokonaista tiedostojärjestelmää eikä mikään levyistä sisällä kokonaisia tiedostoja.

RAID 5 on kehittynein muoto RAID:sta ja yleisin servereissä, joissa on paljon tallennustilaa ja ”hyvä” turvallisuus. Hyvä turvallisuus on kuitenkin suhteellinen käsite, sillä kaikki järjestelmät voivat kaatua.

Raid tekee tiedonsiirrosta nopeampaa

Serveri tekee suuren datamäärän hallinnasta helppoa. Muista kuitenkin, että myös serveri voi hajota.
Raidin etuna on ennenkaikkea, että levyjen lukeminen ja datan tallentaminen on nopeampaa. Raidin avulla on myös mahdollisuus luoda suurempia partitioita.

Luettaessa dataa raid 0 tai raid 5-serverille, jakautuvat tiedostot kaikille levyille. Datansiirtonopeus kasvaa voimakkaasti, sillä data jakautuu useammalle levylle.

Vuosien kokemuksella pelastamme tiedostos myös haastellisissa tapauksissa.
Raid 1 on erilainen. Se on yksinkertainen, peilattu konfiguraatio joka useimmiten koostuu kahdesta levystä. Raid 1 ei vaikuta datansiirtonopeuteen vaan se on puhtaasti ratkaisu, joka takaa varmuuskopion olemassaolon.

Raid 1- konfiguraatiossa levyt sisältävät kokonaisia tiedostoja, jotka löytyvät peilattuna kummaltakin levyltä – Voi sanoa että levyt ovat kopioita toisistaan. Toisen levyn hajotessa, saadaan tiedot palautettua toiselta levyltä.

Käytännössä tämä ei aina toimi niin kuin ajateltu, sillä toinen levy saattaa hajota huomaamatta. Tällöin varmuuskopiota ei ole olemassa. Ahlberg data auttaa sinua pelastamaan tiedostosi rikkoontuneelta kovalevyltä.

Palautamme toimivia tiedostoja

Ahlberg data palauttaa tiedostosi toimivina ja käyttökelpoisina.

Palautusprosessissa tiedostofragmentit kootaan yhdeksi ja näin muodotamme toimivia kansioita ja tiedostoja. Lopputulos on useimmiten loistava, mikäli kovalevyillä ei ole liiaksi vahingoittuneita sektoreita.

Älä yritä palauttaa tiedostoja itse, parasta on toimittaa serveri Ahlberg datalle heti vaurion tapahduttua – tällöin meillä on optimaaliset mahdollisuudet palauttaa tiedostosi.