Chat with us, powered by LiveChat

IT-forensiikka – forensiikkatutkimukset

IT-forensiikka on yksi Ahlberg datan erikoisaloista.
Ahlberg data suorittaa forensiikkatutkimuksia. Tutkimme epäiltyjä rikoksia ja vilppejä, muun muassa työpaikoilla. Etsimme todisteita tietokoneilta, matkapuhelimilta ja muilta digitaalisilta laitteilta.

IT-forensiikkaa yksityissektorilla

IT-forensiikka. Forensiikkatutkimuksen avulla pystymme etsimään poistettua materiaalia, lokeja ja muuta tietoa tietokoneilta, matkapuhelimilta ja muistikorteilta, joiden käyttöön epäillään liittyvän rikos tai vilppi.

Määritelmän mukaan IT-forensiikkaan erikoistunut teknikko on IT-maailman vastine rikostutkijalle. IT-forensikko työskentelee useimmiten poliisille ja tutkii esimerkiksi lapsipornorikoksia ja epäiltyjä pedofiilitapauksia. Myös muiden viranomaisten, kuten puolustusvoimien, tullin ja ympäristörikosten parissa työskentelee IT-forensiikkaan erikoistuneita henkilöitä.

Cellebrite, jota käytetään forensiikkatutkimuksissa.
Cellebrite – Poliisi käyttää samaa vasrustusta, kuin Ahlberg data.

 Ahlberg data on yksi harvoista yksityisistä toimijoista, joka pystyy tekemään korkeat oikeusvarmuuden kriteerit täyttäviä forensiikkatutkimuksia. Teemme tutkimuksia ennen kaikkea yrityksille, jotka haluavat saada selvyyden työntekijöidensä laittomiin tai vilpillisiin menettelytapoihin tai yrityksen materiaaliin kohdistuneisiin väärinkäytöksiin.

IT-forensiikkaan erikoistunut teknikkomme palauttaa piilotettua ja poistettua materiaalia tallennuslaitteilta – esimerkiksi poistettuja dokumentteja, tekstiviestejä ja kuvia. Tämän lisäksi on mahdollista tutkia lokeja, jotka kertovat ajankohtia, sijaintitietoja jne. Lokista selviää muun muassa mikäli tärkeitä tiedostoja on siirretty/varastettu esimerkiksi usb-tikulle.

Samat metodit kuin poliisilla

Matkapuhelimen lokista voi käydä ilmi, missä henkilö on ollut eri ajankohtina. Tutkimus tehdään tarkan protokollan mukaan ja tulokset ovat luotettavia. Todisteita, joita saamme esille, voidaan käyttää todisteina tuomioistuimessa. Sen vuoksi kaikki dokumentoidaan minuutin tarkkuudella.

Toimeksiantajamme haluavat usein kunnollisia todisteita epärehellisen työntekijän tekemistä rikoksista tai petoksista. Joskus meitä lähestyy asianajotoimisto, joka haluaa tietää, kuinka vahvat todisteet viranomaisilla on heidän asiakkaitaan vastaan. Tällöin kyse on yleensä verorikoksista tai muista talousrikoksista. Me emme ota kantaa siihen, kuka on tai ei ole syyllinen, tuomme vain todisteet esiin.

Yksityishenkilöille tarjoamme uskottomuustutkintaa – Ahlberg Datan erikoisuutta. Alettuamme tarjota palvelua moni yksityisetsivä on seurannut esimerkkiämme. Käytännössä kuitenkin me teemme suurimman osan tutkimuksista. Tarjoamme vastauksen epäilyihisi, mikäli epäilet puolisosi uskollisuutta.

Muutamia syitä tilata forensiikkatutkimus meiltä

 • Saamme todisteet esiin
  Hyvät todisteet ovat edellytys oikeustaistelun voittamiseksi.
 • Tutkimme rikoksen yksityisesti
  Sinun ei tarvitse pelätä, että syyttäjä ei käsittele juttua esitutkinnan jälkeen.
 • Työskentelemme nopeasti ja tehokkaasti
  Tutkimme rikoksen tai siviilikanteen heti. Vältyt turhilta odotusajoilta.
 • Kustannukset ovat verrattain matalia
  Tutkimuksemme ovat kustannustehokkaita. Kaikki tehdään digitaalisesti.

Lisätietoja IT-forensiikasta saat soittamalla meille numeroon 09 689 88445 tai sähköpostilla info@ahlbergdata.fi